Drzwi chłodnicze zawiasowe
Zastosowanie drzwi chłodniczych zawiasowych
Drzwi chłodnicze zawiasowe stosuje się wszędzie tam, gdzie wymagane jest utrzymywanie niskiej temperatury w związku z reżimem sanitarnym wymaganym przy przechowywaniu żywności.
Aby chłodnia była szczelna i spełniała swoja funkcję wymagane są odpowiedniej jakości drzwi chłodnicze wykonane z najwyższej jakości materiałów, zapewniające szczelność komory chłodniczej.
Drzwi chłodnicze stosowane w branży spożywczej, w przetwórstwie rolno spożywczym, w marketach, restauracjach, laboratoriach, szpitalach – nadają się do stosowania w temperaturach plusowych: od +0°C do +50°C.
Drzwi chłodnicze – budowa i korzyści zastosowania.
Do Produkcji naszych drzwi chłodniczych stosowane są najwyższej jakości materiały od renomowanych firm produkcyjnych. Rama drzwi wykonana jest ze stali nierdzewnej 1.5 mm spawanej i wytrawianej, a następnie wtryskiwana jest pianka poliuretanowa o dużej gęstości. Pianka stabilizuje konstrukcję drzwi oraz pełni funkcję izolacji termicznej. Uszczelki dwuskładnikowe wykonane ze spienionego oraz litego EPDM, zapewniają stałą elastyczność oraz wytrzymałość na niskie temperatury.
Wykonanie drzwi z laminatu poliestrowego wzmocnionego włóknem szklanym, zapewnia dużą odporność drzwi na uderzenia. Zastosowanie laminatu FRP ArmorTuf – posiadającego w strukturze zaplecione włókno szklane, zapewnia bardzo super wytrzymałość zarówno mechaniczną jak i chemiczną. Dodatkową zaletą tych drzwi jest niska waga w porównaniu z drzwiami z blachy, oraz pełna odporność na korozję.
Drzwi wyposażone są w zawiasy wykonane z materiałów kompozytowych, które przy otwieraniu unoszą drzwi i powodują, że uszczelka nie ociera o posadzkę przy otwieraniu.
Zamek drzwi chłodniczych z tzw. Bezpiecznym wyjściem zapewnia możliwość otwarcia drzwi od środka mimo zamknięcia na klucz.