Drzwi chłodnicze zawiasowe

Zastosowanie drzwi chłodniczych zawiasowych

Drzwi chłodnicze zawiasowe stosuje się wszędzie tam, gdzie wymagane jest utrzymywanie niskiej temperatury w związku z reżimem sanitarnym wymaganym przy przechowywaniu żywności.

Aby chłodnia była szczelna i spełniała swoja funkcję wymagane są odpowiedniej jakości drzwi chłodnicze wykonane z najwyższej jakości materiałów, zapewniające szczelność komory chłodniczej.

Drzwi chłodnicze stosowane w branży spożywczej, w przetwórstwie rolno spożywczym, w marketach, restauracjach, laboratoriach, szpitalach – nadają się do stosowania w temperaturach plusowych: od +0°C do +50°C. 

Drzwi chłodnicze – budowa i korzyści zastosowania.

Do Produkcji naszych drzwi chłodniczych stosowane są najwyższej jakości materiały od renomowanych firm produkcyjnych. Rama drzwi wykonana jest ze stali nierdzewnej 1.5 mm spawanej i wytrawianej, a następnie wtryskiwana jest pianka poliuretanowa o dużej gęstości.  Pianka stabilizuje konstrukcję drzwi oraz pełni funkcję izolacji termicznej. Uszczelki dwuskładnikowe  wykonane  ze spienionego oraz litego EPDM, zapewniają stałą elastyczność oraz wytrzymałość na niskie temperatury.

Wykonanie drzwi z laminatu poliestrowego wzmocnionego włóknem szklanym, zapewnia dużą odporność drzwi na uderzenia. Zastosowanie laminatu FRP ArmorTuf – posiadającego w strukturze zaplecione włókno szklane, zapewnia bardzo super wytrzymałość zarówno mechaniczną jak i chemiczną. Dodatkową zaletą tych drzwi jest niska waga w porównaniu z drzwiami z blachy, oraz pełna odporność na korozję.

Drzwi wyposażone są w zawiasy wykonane z materiałów kompozytowych,  które przy otwieraniu unoszą drzwi  i powodują, że uszczelka nie ociera o posadzkę przy otwieraniu.

Zamek drzwi chłodniczych z tzw. Bezpiecznym wyjściem zapewnia możliwość otwarcia drzwi od środka mimo zamknięcia na klucz.